Cullerades de tiramisú


He llegit desenes receptes de tiramisú i vaig demanar consell abans de fer-lo. Ja se sap, la costum dels periodistes de contrastar la informació. Després de la recerca, he trobat diverses maneres de fer el mateix plat, perquè cada casa és un món, i també un garbuix de proporcions entre uns ingredients i altres. Finalment, m’he decidit per seguir la recepta que hi ha escrita a l’envàs de formatge mascarpone (la font oficial, diguéssim). Tot i això, crec que un tiramisú necessita altres ingredients perquè quedi realment bo.

El primer pas per entrar a la cuina és rentar-se les mans, per descomptat. Després, ens posem el davantal. Podem escollir el de la mare o el de l’àvia, pensant que la roba ens transmetrà la seva experiència culinària. Els pràctics n’agafaran un amb una butxaca, perquè sempre pot ser útil. Qui té un gran sentit de l’humor i es lligarà un que diu “Estic com un flam”.

Per no descuidar-se cap ingredient ni cap pas, cal seguir al peu de la lletra la recepta. No us descuideu un rajolí de paciència, si cal, llegiu cinc vegades les instruccions. Ningú neix ensenyat.

Quan deixeu reposar el tiramisú a la nevera, notareu la cullerada d’il·lusió que hi heu abocat. Per això, no us preocupeu si cada cinc minuts obriu la porta del frigorífic per veure la safata. Ara, no ho feu molt sovint que la resta d’aliments necessiten baixes temperatures.

Per emplatar, escampeu cacau en pols per sobre el tiramisú. En aquest moment, afegiu els dos ingredients més importants. Cobriu les postres amb el verb compartir. Acompanyeu les cullerades de tiramisú amb un bon somriure.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Gastronomia, Moments i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Cullerades de tiramisú

  1. Rosa Maria ha dit:

    Hola Meritxell:
    Seguiré les teves indicacions que em semblen del tot encertades.
    Aleshores m’acomiado amb una abraçada suau com un bocí de pastís de tiramisú.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s